Amazon bölgesinde gizli bir yeraltý maðarasýnda 600 yýl öncesine ait bir düzine mumya bulundu. Ýþte ölüm öncesi yaþanan korku ve dehþeti gözler önüne seren kareler:
Güney Amerika’da Amazon bölgesinde mezar ve tapýnak olarak kullanýlan gizli bir yeraltý maðarasýnda bulunan 600 yýl öncesine ait bir düzine mumya, bilim dünyasýnda büyük heyecan yarattý.
Bir kadýn mumyasýnýn Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü "Çýðlýk" tablosunu çaðrýþtýran biçimde, korku ve dehþetten ellerini yüzüne kapatmýþ olarak bulunmasý, büyük ilgi çekti.
Bilim adamlarý, kadýnýn bu pozisyonunun ölüm korkusunu nasýl yaþadýðýný apaçýk ortaya koyduðunu söylediler.
600 YIL ÖNCE 'DONAN' KORKUNUN FOTOÐRAFLARI
"Çaçapoyalar" (Bulut Ýnsanlarý

kabilesi mensuplarýna ait bir düzine mumyanýn bulunduðu maðara, Peru’nun yaðmur ormanlarý kýyýsýnda üç ay önce yürüyen bir köylü tarafýndan tesadüfen keþfedildi. Bilim adamlarý, maðarada 600 yýl bozulmadan kalabilmiþ mumyalarla birlikte seramik, kumaþ ve duvar resimleri de buldular. Çaçapoyalar, uzun boylu sarýþýn ve beyaz tenli olduklarý için bazý araþtýrmacýlar Avrupa’dan geldiklerine inanýyor. Ýnkalar tarafýndan fethedilen Çaçapoya topraklarýndaki tüm kayýtlar, 1512’de Ýspanyollarýn iþgalinden sonra kayboldu. Bir tek Ant Daðlarýnda 3 bin metre yüksekteki Kuelap Kalesi kaldý.